Saint-Martin-de-Gurson ligt in een landelijke streek waar bossen, wijngaarden, meren en rivieren elkaar afwisselen. Natuurliefhebbers, sportievelingen, bourgondiërs en wijnliefhebbers komen er zeker aan hun trekken.

Welkom in de Perigord pourpre!


SAINT-MARTIN-DE GURSON


PERIGORD POURPRE


VIDE GRENIER EN MARKTJES

Het dorpje is vooral gekend voor zijn 12de eeuwse romaanse kerk. Het leven draait al een versnelling lager en staat in het teken van de natuur, land- en wijnbouw en uiteraard toerisme. Op wandel afstand van La Paudila vind je een warme bakker- kruidenier en een van alles-en-nog-wat winkeltje. Op 10 min rijden ligt het centre commercial de Montpon met allerlei supermarkten.

Pourpre verwijst naar de kleur van de wijndruiven. Appellations Bergerac, Montravel, Pécharmant, Saint-Emilion, Monbazillac, liggen allemaal vlakbij met meer dan 100 beroemde wijn chateaus waarvan verschillende te bezoeken zijn.

Wie graag snuistert tussen oude spullen, elk weekend is er wel ergens een rommelmarkt waar je ongetwijfeld wel je gading vindt. Doorheen de week is er in de dorpen rondom altijd wel gelegenheid om een lokale markt te bezoeken waar streekproducten rijkelijk uitgestald liggen.


BURCHTEN EN WIJNKASTELEN


NATUUR EN SPORTEN


VOOR DE KIDS

De streek is bezaaid met oude bastides, kastelen en goed bewaarde middeleeuwse stadjes. Ook de densiteit aan “grand cru classé châteaux" is indrukwekkend...

De streek is dooraderd met autoluwe wegeltjes die zich uitstekend lenen tot fiets- en wandeltochten met de familie. Watersporten op de rivieren en meren, balsporten naast het domein op het gemeentelijk speelplein, tennisterreinen op 200m.

Uiteraard is het zwembad een attractiepool, met daarnaast talrijke andere activiteiten en bestemmingen in de buurt ook voor de allerkleinsten : het voederen van de schaapjes, het Lac de Gurson met zijn mooie zandstrand en speeltuinen, kinderanimatie in de kastelen, een boottochtje op de rivier...